Com començar?

Un cop ja hem identificat possibles necessitats i interessos i ens hem après alguns pocs signes, convé ser coherent, persistent i no massa abstracte.

– Coherent: farem el signe de gos quan vegem un gos i l’estigui mirant. No farem gos mentre ens banyem ni farem aigua quan estigui superatenta mirant un gos.

– Persistent: fins que no ens fan el primer signe de tornada (i l’aconseguim identificar) augmento les possibilitats d’èxit si acompanyo la paraula i el signe en el moment adequat de forma repetida totes les vegades que l’uso. Per exemple, posem per cas, quan em demana aigua i li dono l’aigua i es beu l’aigua i després li explico que “T’has begut l’aigua!”. En resum, ser una mica pesats… Una vegada entengui que els signes serveixen per a fer-se entendre no caldrà ser tan pesat. De fet, veureu que no pararà de fixar-se en el que feu amb les mans quan li expliqueu una cosa nova i haureu d’aprendre’n més!

– No massa abstracte: no comenceu per coses abstractes com content, que bo! o això és una rapsòdia. És possible que no ho entengui gaire…

Pel que fa a la tècnica, ser expressius amb la cara i la veu i fer el signe una mica més alt del que és habitual, és a dir, a l’alçada d’on s’ajunten les vostres mirades.

Posted in: Com començar?