Goril·litat

Goril·litat

Amb la nostra primera filla em vaig sorprendre sent una mare asocial i rància, que no va voler rebre visites i que ni de broma deixava que la petita passés de braç en braç. Els únics braços que permetia eren els del seu pare, que els conec bé i que sé del cert que saben oferir consol i fortalesa. Era com un atac, una fúria interna, una escalfor que només es reconfortava amb la proximitat de la meva petita al pit.  No tenia res a veure amb l’amor sinó amb la pressa i necessitat de sentir-la respirar a prop.

Havia sentit moltes crítiques a aquesta mena de mares que la gent anomena possessives  o sobreprotectores. Em va arribar el torn a mi. I es veu que el meu entorn es va sorprendre, perquè el meu primer embaràs va ser discret en emocions de cara al públic. Fins i tot una mica desprès. La meva àvia em va dir que en algun moment li havia semblat que no me l’hauria d’estimar.  Així que, donat que socialment no em sentia especialment compresa, a excepció del meu marit, vaig trobar acompanyament en dos espais. En primer lloc,  a la blogosfera de mares i pares portejadors, amb redcanguro.org al capdavant, un món que desconeixia però amb el que vam connectar de seguida. En segon lloc, però no menys important, en els documentals de primats diversos, que resulta que no deixen que les seves cries toquin terra ni deixen que dormin soles ni res per l’estil.

La nostra petita va baixar dels nostres braços per posar-se a caminar, es pot dir, passats els 9 mesos. Estava en procés de baixar quan vaig llegir la notícia del naixement d’un goril·la a un zoo alemany. Vaig sentir una gran empatia amb la meva col·lega que, tot i privada de llibertat, no havia permès els guardes saber de quin sexe era la seva cria –quin motiu més imbècil per separar-les! -quan ja feia una setmana que havia nascut. No la deixava ni dia ni nit. Aquí us en deixo algunes fotos.

Ara ja el noto, ja sento que torna i m’arriba, aquest atac de goril·litat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *